domingo, 2 de marzo de 2008
Calçotada
Aquest dissabte ha tocat calçotada familiar a la torre. Per aquell que no ho sàpiga, diré que la calçotada és el fet de menjar calçots. I què son calçots? Doncs una varietat de cebes tendres més suaus, que encara no han desenvolupat el bulb. Els vam menjar acompanyats de la salsa romesco feta per la mama i com no, de segon plat carn a la brasa. Ens vam posar uns pitets casolans fets de paper de diari.
Aquesta tradició és originària de Valls i es sol celebrar en aquest temps, quan arribem cap a finals de l'hivern. Nosaltres sempre fem mínim una calçotada l'any. Ara explicaré com s'obté aquest tan selecte producte. Així que atents, ja que no es un procés curt ni fàcil:
Primer es sembra la llavor de la ceba a la tardor. Quan ha germinat s'arrenca del planter i es posa a terra. Quan creix fins que apunta el cap, es torna a arrencar, allà per l'arribada de l'estiu. Es guarda durant unes setmanes i es talla la part superior. Després es torna a plantar, procurant que quedi mig enterrada amb només la part blanca a l'exterior. A mesura que els brots creixen es diposita terra al voltant de la base a fi de calçar-la, que es d'aquí d'on prové el nom. Aquesta operació es repeteix dues o tres vegades fins que finalment s'acaba obtenint el desitjat calçot.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
4 comentarios:
Culleres una entrada en català!!!
Bunic!! Ya falta menys per anar a dinar a
opció a: Mas Botins,
opció b: Àrea de Guisona,
opció c: Les Planes
opció d: Les Caves de Sant Sadurní
Avui comneço les pràctiques!! Iuju!! Jejejeje
Aprofitem el 9M per anar a la Sagrada Familia!!??!!!??
:**********************
Una entrada en catalan? Cosas mas raras haces xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Que no se diga que no lo he leido. Lo he hecho. No he entendido casi nada, pero lo bonito es intentarlo xD
Saludos
Publicar un comentario